Teddy Biaudet, kommunalläkare i Kyrkslätt 1918-1944.
Teddy Biaudet föddes 1886 i Helsingfors. Teddy Biaudets far Gabriel Biaudet var fransman och hans mor, Louise Gerber var född i Schweiz. Gabriel kom till Helsingfors 1873, där han blev lektor vid universitetet och lärare i ett flertal skolor. Paret hade åtta barn av vilka Theodor, allmänt kallad Teddy, var det yngsta.
Teddy Biaudet utbildade sig till läkare. Teddy erbjöds tjänst vid Nobels krigslasarett i Baku med början 1916 genom att Teddys fru kommit i kontakt med Felix Hedman, chef för ett av Nobels oljefält i Baku. Hedman sökte en finsk läkare till lasarettet och paret Biaudet såg möjligheten till äventyr. I sin bok 'Ett liv i läggspel' återger Teddy Biaudet sina upplevelser.
I maj 1917 beslöt man sig för att återvända till Finland, liksom Felix Hedman och hans hustru Fanny.
I februari 1918, då striderna mellan röda och vita pågick i trakterna av Kvarnby i Kyrkslätt, förestod han ett sjukhus som inrättades i den gamla huvudbyggnaden på Vols gård. Då det senare år 1918 kom en förfrågan från kommunalläkaren i Kyrkslätt (åren 1914-1918), den sedermera så kände radiologen , professor Gösta Jansson, om Biaudet ville överta hans tjänst så var svaret ja. Senare samma år tillträde han tjänsten som kommunalläkare i Kyrkslätt och flyttade in i tjänstebostaden i närheten av sjukhuset i Jolkby. Biaudet var kommunalläkare i Kyrkslätt till evakueringen 1944. Därefter arbetade han som köpingsläkare i Grankulla till år 1954.
Teddy var en mycket färgstark person. Han var en verklig gentleman, humorist och glad sällskapsmänniska som hade en sällsam förmåga att umgås med folk. Han har i sin bok vittnat om hur arbetsamt kommunalläkarlivet kunde vara på sin tid.
ref: Det gamla Kyrkslätt av Sigbritt Backman och Ingalill Ihrcke-Åberg
ref: ETT LIV I LÄGGSPEL AV TEDDY BIAUDET. SÖDERSTRÖMS 1954